Met deze planners ga jij dit jaar eindelijk jouw doelen bereiken

“If you have a goal, write it down. If you do not write it down, you do not have a goal – you have a wish.”

~ STEVE MARABOLI

Coffee on Mondays heeft voor jou de beste planners verzameld die jou dit jaar gaan helpen om je doelen te bereiken. Of je nu 10 kilo wilt afvallen, meer wilt lezen, positiever in het leven wilt staan, een eigen bedrijf wilt starten of een marathon wilt lopen; als je je doelen niet uitschrijft, blijft het maar een vaag iets. Dus; schrijf je doel op, maak een actieplan en zorg voor een vaste dagelijkse routine. Onderstaande planners kunnen jou hierbij helpen.

Your Best Year 2018

Doel: Overwin je obstakels, leer slechte gewoontes af en bereik je doelen. “Here’s to your best year yet!”

Prijs: Vanaf € 10.00

Dit is het derde jaar dat ik Your Best Year gebruik, geschreven door Lisa Jacobs van Marketing Creativity. Het is een werkboek/ online business planner en een must have als jij dit jaar jouw doelen wilt behalen. De getoonde versie is de business editie, maar dit jaar heeft ze ook een Life Edition! Dus ook als je geen ambities hebt om online geld te verdienen, maar toch je doelen wilt behalen, dan is dit werkboek ideaal! 

Je kunt het werkboek online downloaden of een printversie kopen. Beide opties kun je hier bestellen.

(Coffee on Mondays is Affiliate Partner van Lisa Jacobs/ Marketing Creativity. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer jij via deze link een Your Best Year 2018 koopt. Wil je hier meer over weten? Lees dan Our Commitment to You!)

Five Minute Journal

Doel: 5 minuten per dag besteden aan dankbaarheid om positiever en gelukkiger in het leven te staan.

Prijs: Omgerekend ongeveer € 20.00

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je de dag begint en eindigt met dankbaarheid, je gelukkiger en positiever in het leven staat. De Five Minute Journal helpt je te focussen op de positieve dingen in jouw leven en meer in het nu te leven.

Als je de Five Minute Journal dagelijks wilt gebruiken doe je er een half jaar mee. De journal is niet gedateerd en je kunt dus beginnen wanneer je wilt. De Five Minute Journal is simpel vormgegeven en leuk om cadeau te geven.

De Five Minute Journal kost omgerekend ongeveer € 20.00 en je kunt hem hier bestellen.

Self Journal

Doel: Alles uit je dag halen om productiever en gelukkiger te zijn.

Prijs: € 34.00

Een krachtige, maar simpele, dag planner die je helpt om alles uit je dag te halen, je doelen te bereiken en gelukkiger te zijn. De planner is simpel vormgegeven, is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en je vindt er alles in terug wat belangrijk is om je doelen te behalen. Je hebt ruimte om;

  • je doelen te formuleren en ze op te breken in kleine stukjes;
  • zowel in de ochtend als in de avond te noteren waar je dankbaar voor bent;
  • te reflecteren op de afgelopen week;
  • je gewoontes te tracken en meer!

Daarnaast vinden wij het persoonlijk heel erg fijn dat de planner/ journal niet gedateerd is en je dus kunt beginnen wanneer je wilt (en je niet hoeft te wachten tot het nieuwe jaar).

Zijn er ook nadelen aan deze planner/ journal?

De SELF Journal richt zich op het bereiken van doelen in 3 maanden tijd. Dit betekent dat je elk kwartaal een nieuwe planner zou moeten aanschaffen.

De SELF Journal kost € 34.00 en je kunt hem hier bestellen.

(Coffee on Mondays is Affiliate Partner van Best Self Co. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer jij via deze link een SELF journal koopt. Wil je hier meer over weten? Lees dan Our Commitment to You!)

 Productivity Planner

Doel: Prioriteiten stellen en je dag met een voldaan gevoel afsluiten.

Prijs: Omgerekend ongeveer € 22.00

Heb je vaak het idee dat je het heel erg druk hebt, maar dat de belangrijkste taken blijven liggen? De Productivity Planner helpt je prioriteiten te stellen en je dagen met een voldaan gevoel af te sluiten.

De Productivity Planner helpt je te focussen op de meest belangrijke taken; de taken die je dichter bij het bereiken van jouw doelen en dromen brengen. Daarnaast helpt de planner je om niet afgeleid te raken, zodat je geen kostbare tijd verliest en meer kunt doen in minder tijd.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die hun doelen opschrijven meer resultaat bereiken en meer doorzetten dan mensen die dit niet doen. De Productivity Planner is niet gedateerd en je kunt hem 6 maanden lang gebruiken.

De Productivity Planner kost omgerekend ongeveer € 22.00 en je kunt hem hier bestellen.

Desire Map Planner

Doel: Bepaal per dag hoe jij je wilt voelen (put your soul on the agenda)

Prijs: € 39.00

De Desire Map Planner is er in 4 verschillende uitvoeringen (week-, en dagplanners) en heeft als doel je ziel op de agenda te zetten; “What I will do to feel the way I want to feel”

Women Only

Deze planner is duidelijk alleen gericht op vrouwen. Het doel van Danielle Laporte (onder andere bekend van het boek Het Plan van je Verlangen) is dat je jezelf niet voorbij loopt (put your soul on the agenda) en dat je dagelijks kunt kiezen hoe je je voelt.

Hoewel de planner dus gericht is op een positieve mindset, heeft het ook alle ruimte om aan je doelen te werken;

SCHEDULE een schema om al je afspraken te noteren;

3 THINGS ruimte om je drie belangrijkste taken (prioriteiten) voor die dag te noteren;

TO DO een to-do lijst (om de dingen te noteren die je voor jezelf moet doen);

STOP DOING ruimte om te noteren waar je vanaf wilt (slechte gewoontes);

GRATITUDE waar ben je dankbaar voor;

WANT TO CHANGE wat wil je veranderen in je leven?

Elke maand begint met een maandoverzicht en een Monthly Check-in. Op zaterdag en zondag heb je de ruimte voor reflectie – wat ging goed deze week en wat niet? (REFLECT & ENVISION)

De Desire Map Planner kost € 39.00 en je kunt hem hier bestellen (de foto’s op deze pagina komen uit de Daily Planner – er is ook een weekplanner).

Bullet Journal

Doel: “The Bullet Journal is a customizable and forgiving organization system. It can be your to-do list, sketchbook, notebook, and diary, but most likely, it will be all of the above. It will teach you to do more with less.”

Prijs: Eigen keuze.

“All you need is a notebook and a pen.”

De Bullet Journal is niet zozeer een planner of notitieboek, maar een organisatie systeem. Onderstaande video legt perfect uit hoe de Bullet Journal methode werkt.

Bullet Journaling kun je in ieder gewenst notitieboek doen, favoriet onder de Bullet Journalisten is echter de Leuchtturm1917 of de Moleskine Notebook. Meer informatie over Bullet Journaling vind je op www.bulletjournal.com

 

Prev post: Zelfvertrouwen opbouwen in 5 kleine stappenNext post: Welkom bij Coffee on Mondays

Related posts