Hi! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog, of magazine. Ach, laten we het een blogazine noemen. Waarom? Omdat ik hier niet alleen mijn eigen blogs en artikelen deel, maar ook interessante artikelen die ik op websites vind over de hele wereld. Welkom op mijn blogazine dus.

Mijn naam is Petra, 40 jaar met nog iets, en ik woon samen met mijn vriend, zoontje en twee teckels in het prachtige Zweden (in de provincie Dalarna om wat preciezer te zijn).

Coffee on Mondays is mijn persoonlijke project. Ik wilde iets moois maken, een leuk online magazine waar vrouwen dagelijks even konden kijken voor inspiratie, hilarische katten foto’s of artikelen over koffie (mijn grootste verslaving en guilty pleasure ooit – samen met chocolade 😉 ).

Positief in het leven staan en genieten van kleine dingen – iets wat ik graag wil uitdragen en dat hoopte ik met mijn blogazine te kunnen doen. Maar iets knaagde aan me. Het voelde een beetje leeg (net als die keer dat ik ontslag nam als Visual Merchandiser, omdat ik iets wilde betekenen in het leven, mensen wilde helpen in plaats van kleding zo mooi mogelijk ophangen en etalagepoppen voorzien van de nieuwste trends).

De meeste mensen die mij kennen zien mij als een sterk en positief persoon, maar dit was ik niet altijd. Ja, naar de buitenwereld toe, dat wel. Niemand die aan mij kon zien dat ik beetje bij beetje doodging vanbinnen. Toch was dat precies wat er gebeurde.

20 jaar lang was ik samen met een narcist en dit heeft aardig wat littekens achtergelaten. Na mijn scheiding heeft het mij zo’n drie jaar gekost om weer een beetje tot mezelf te komen. Het duurde nog iets langer voordat ik me sterk genoeg voelde om erover te schrijven en nog steeds doe ik dit met een dubbel gevoel.

Toch voelt het haast als een roeping (is dat overdreven?) om mijn verhaal te delen. Niet om aandacht te trekken of om mijn ex naar beneden te halen – ik voel mij allerminst zielig en heb ook geen verwijten naar hem toe. Wel heb ik, terugkijkend op bijna 25 jaar, het gevoel dat ik het anders had moeten/ kunnen doen.

Door mijn verhaal te delen en meer informatie naar buiten te brengen over narcisme en narcistisch misbruik, hoop ik allereerst dat vrouwen herkennen dat ze te maken hebben met een narcistische partner. Hoop ik vervolgens vrouwen de kracht te kunnen geven om weg te gaan bij hun partner en ze te inspireren om hun ex daarna sneller los te laten, door de focus op zichzelf te leggen, te genieten van het leven. Ze te laten beseffen dat het verspilde moeite is om hun ex te confronteren, gesprekken aan te gaan. Iets wat ik zolang heb geprobeerd en wat me alleen maar frustratie opleverde.

We leven maar één keer en we moeten er het beste van maken. Niemand verdient het om mishandeld te worden, of dit nou psychisch, fysiek of beide is. Je hebt hier niet voor gekozen en het is niet jouw schuld. Maar je kunt er wel zelf iets aan doen. Je kunt kiezen voor jezelf. En dat zou je vandaag nog moeten doen.

Ik hoop dat jij als lezer wat hebt aan de informatie die ik hier deel, maar dat ik ook af en toe een lach op je gezicht kan toveren. Dat is waar Coffee on Mondays voor staat. A strong blend of all the good things in life.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *