8 manieren om beter te slapen als het bloedje heet is buiten

Heerlijk hoor, die zomerse temperaturen. Tot op het moment dat het zo warm is buiten, dat het binnen ook niet meer afkoelt. En dat is funest voor je nachtrust! Het is een enorme uitdaging om je lichaamstemperatuur koel te houden als je slaapkamer oververhit is. Een koele lichaamstemperatuur is echter wel nodig om goed te kunnen slapen.

Koele temperaturen helpen je om melatonine te produceren, het krachtige hormoon dat ervoor zorgt dat je je slaperig voelt. Als je in een warme kamer slaapt, waar het onmogelijk is om af te koelen, is een belemmering voor een goede nachtrust.

Met het oog op een warme nazomer hebben we 8 tips voor je verzameld om toch nog enigszins goed te kunnen slapen.

1 Door je ramen en luxaflex dicht

Het lijkt misschien tegenstrijdig om je ramen dicht te doen wanneer het zo warm is in huis. Toch kan het helpen om je huis koel te houden totdat de zon ondergaat. Wanneer het afkoelt in de avond kun je het beste je ramen openzetten om de luchtcirculatie op gang te brengen. Als de ramen gesloten zijn kun je dit het beste doen met een goede ventilator.

2 Zet je slaapkamerdeur open

Om je slaapkamer koel te houden is het van cruciaal belang dat er een goede luchtcirculatie is. Door je slaapkamerdeur te openen krijg je een luchtstroom door het huis. Meerdere ventilators helpen je om deze luchtstroom op gang te houden en helpen ook direct tegen overmatig zweten.

3 Slaap beneden

Warmte stijgt omhoog, dus het zal hoogstwaarschijnlijker koeler zijn om beneden te slapen dan boven.

4 Eet lichte voeding

Geloof het of niet, maar wat je gedurende de dag eet kan effect hebben op je slaap kwaliteit. Als je ervoor kiest om wat minder en wat lichter te eten overdag (zoals een salade), zorg je ervoor dat je darmen niet zo hard hoeven te werken en dit houdt je lichaam koeler.

5 Bevries je lakens

Of een handdoek, of een knuffel, of een waterfles. Door iets koud mee naar bed te nemen verkoel je je slaapomgeving.

6 Neem een koude douche voordat je naar bed gaat

De sleutel tot een goede nachtrust is het aanpassen van je lichaamstemperatuur. Het kan helpen om een koude douche of bad te nemen voor het slapen gaan.

7 Drink een ijskoud drankje voor het slapen gaan

Een uur voor het slapen gaan een ijskoude drank drinken kan helpen om je lichaamstemperatuur te laten afkoelen. Zorg er dan wel voor dat deze drink cafeïnevrij en niet alcoholisch is – dit verstoort namelijk de nachtrust.

8 Slaap naakt

Als jij een type bent dat niet graag naakt slaapt, dan gaat deze tip uiteraard niet voor je werken. Door naakt te slapen heeft je lichaam minder isolatie en blijft het gewoon koeler. Kun je echt niet zonder je pyjama, kies dan voor 100% katoen. Dit ademt beter en voert zweet af.

Slaap lekker!

Bron: Huffington Post

0 shares