Met deze test onthul je binnen 5 minuten jouw diepste gedachten

Onderstaande test vond ik zelf zo mooi om te doen, dat ik hem graag hier deel met jullie. Het kost je 5 minuten van je tijd en je zult zien dat de uitkomst veel zegt over hoe je in het leven staat en wie belangrijk voor je is. Ben je er klaar voor? Oké, komt ‘ie:

Stel jezelf een woestijn voor. Alles wat je ziet is woestijn, zover als je kunt kijken. In deze woestijn staat een kubus.

Jouw eerste taak is om deze kubus te omschrijven. Hoe ziet de kubus eruit? Hoe groot is het? Waar is de kubus van gemaakt? Waar staat de kubus ten opzichte van jezelf?

Er zijn geen goede antwoorden op deze vragen, alleen jouw antwoorden. Denk er wel om dat details erg belangrijk zijn.

Als je naar de woestijn kijkt en naar de kubus, merk je op dat er ook een ladder is. Jouw tweede taak is om deze ladder te beschrijven. Waar is het van gemaakt? Hoe groot is de ladder? Waar staat de ladder in verhouding tot de kubus?

Stel je nu voor dat er een paard is. Jouw derde taak: Beschrijf het paard. Waar staat het paard en wat is het aan het doen?

We zijn er bijna, nog twee taken te gaan. Stel je voor dat er bloemen zijn. Beschrijf deze bloemen. Hoeveel zijn er? Hoe zien ze eruit? Waar bevinden de bloemen zich ten opzichte van het paard, de kubus en de ladder?

De laatste vraag: In de woestijn ontstaat een storm. Beschrijf de storm. Wat voor soort storm is het? Is de storm dichtbij of ver weg? Welke richting gaat het op? Heeft de storm effect op het paard, de kubus, de ladder of de bloemen?

Je ziet nu het hele plaatje voor je. Mijn beeld van de woestijn en alles wat erin stond zag er als volgt uit:

De kubus was groot en massief en stond ver bij me vandaan. De ladder was van hout en stond tegen de kubus aan (de ladder was groter dan de kubus en stak er een stuk bovenuit). Het paard stond pal naast me. De bloemen lagen verspreid door de woestijn en waren roze van kleur. De storm was dichtbij, maar had eigenlijk alleen maar effect op de bloemen; die werden door de storm weggejaagd.

Allereerst vond ik dit spel leuk, omdat je direct een beeld in je hoofd hebt van alle objecten, dat je je gelijk een voorstelling maakt van het geheel. Wat het allemaal betekent vond ik nog veel mooier.

De kubus

De kubus ben jezelf. De grootte van de kubus staat voor je ego; een grote kubus betekent dat je vrij zeker bent van jezelf, een kleine kubus laat zien dat je onzeker bent. De plaatsing van de kubus laat zien hoe geaard je bent. Staat de kubus op het zand? Dat betekent dat je met beide benen op de grond staat. Drijft de kubus in de lucht? Dat geeft aan dat je dromerig bent en vaak met je hoofd in de wolken.

Het materiaal van de kubus staat voor transparantie, of je open of gesloten bent. Is de kubus doorzichtig? Dan ben je vaak een open boek. Is de kubus ondoorzichtig? Dan hou je je gedachten graag voor jezelf. Gloeit de kubus? Je bent waarschijnlijk een positief persoon. Is de kubus gemaakt van graniet? Dan ben je beschermend en veerkrachtig.

De ladder

De ladder representeert je vrienden. Leunen je vrienden op de kubus? Dan rekenen ze op je en staan ze dichtbij je. Is de ladder zwak of robuust? Lang of kort? Gaat de ladder de kubus binnen? Of ligt de ladder in het zand? Trek je eigen conclusies.

Het paard

Het paard vertegenwoordigt jouw droompartner. Het type paard onthult veel over wat je van je partner verlangt. Sommige mensen zien een stabiel bruin werkpaard, andere een glanzend paard met een eenhoorn. Knuffelt jouw paard met de kubus of neemt hij er een hap uit? Staat het paard ver van je kubus af of loopt hij er bij weg? Dit kan een huidige partner zijn of een toekomstige, maar de resultaten zijn vaak hilarisch.

De bloemen

De bloemen vertegenwoordigen kinderen. Het aantal bloemen heeft betrekking op hoeveel kinderen je graag zou willen hebben. De kleur en staat van de bloemen hebben betrekking op de gezondheid en verwachte welvaart. De plaatsing van de bloemen, met name ten opzichte van de kubus, kan interessante relaties onthullen. Zo was er een vrouw van wie haar paard de bloemen opat….

De storm

De storm vormt een bedreiging. Dit gaat over de huidige staat waarin je je bevindt en hoe je de risico’s in je leven ervaart. Sommige mensen zien de storm in de verte, aan de horizon en uit het beeld verdwijnend. Anderen zien zichzelf middenin een orkaan, voorzien van donder, bliksem en hagelstenen. De kans is groot dat deze mensen middenin een trauma zitten.

En, klopt het een beetje met hoe jij bent en in het leven staat?

Natuurlijk klopt niet alles en dat is logisch. Het is maar een spel, maar toch vind ik het mooi om te zien hoe betrouwbaar sommige dingen dan toch zijn. In mijn geval kwam veel overeen met de werkelijkheid (al moet ik nog zien te verklaren waarom de storm alleen maar mijn bloemen wegblies…)

Mensen lijken zichzelf te projecteren op abstracte objecten (de kubus) en hun affecties naar dieren toe (het paard). Hoe we onze bloemen verzorgen wordt vergeleken met de verzorging van onze kinderen, een storm is een signaal van gevaar en ongemak en een ladder is een object waar we op vertrouwen en waar we steun in vinden.

Conclusie: Erg leuk om te doen en om bij anderen te testen!

Bron: Oliver Emberton

0 shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *