Onderzoek toont aan dat méér koffie drinken juist goed voor je is

Yay! Je hoeft je niet langer schuldig te voelen als je begint aan je derde (of vierde, of vijfde) kop koffie vandaag. Een nieuw onderzoek van de European Society of Cardiology Congress laat zien dat het drinken van méér koffie daadwerkelijk het risico op doodgaan kan verlagen. Als je je nu razendsnel afvraagt: ‘Hoeveel koffie is dan goed voor mij en kan ik nu voor eeuwig leven?’ De wetenschappers hebben gelukkig een aantal mooie statistieken die je laten zien hoe je vanaf nu verder moet gaan.

Het onderzoek werd uitgevoerd in Hospital de Navarra in Pamplona (Spanje) en er deden 20.000 deelnemers mee. De onderzoekers volgden deze mensen 10 jaar lang. De deelnemers die minstens vier koppen koffie per dag dronken hadden 64% minder kans om te overlijden dan de deelnemers die nooit of bijna nooit koffie dronken.

“During the ten year period, 337 participants died. The researchers found that participants who consumed at least four cups of coffee per day had a 64% lower risk of all-cause mortality than those who never or almost never consumed coffee”

Volgens dr. Adela Navarro, een cardioloog bij Hospital de Navarra: “Our findings suggest that drinking four cups of coffee each day can be part of a healthy diet in healthy people.”

Naast het feit dat je dus langer leeft als je meer koffie drinkt, zijn er nog veel meer positieve effecten van het drinken van koffie.

Volgens de New York Times verhoogt cafeïne het vermogen van je lichaam om vet te verbranden en het maakt je alerter, wat jouw sportschool prestaties ten goede komt. Nu heb je tijdens het planken niet meer de neiging om neer te storten en een dutje te doen! Daarnaast maakt het enorm veel antioxidanten aan, je huid gaat ervan glanzen en het kan darmkanker voorkomen.

Als dat niet genoeg is om een extra kopje koffie te zetten, er is meer. Ondanks de niet zo aantrekkelijke effecten van een koffie adem, doet de drank eigenlijk wonderen voor je tanden en voorkomt het ontstekingen van je tandvlees. En; het maakt je nog slimmer ook!

Dus, in the immortal words of Lorelai Gilmore, let’s hear it for “coffee, coffee, coffee!”

Bron: Elite Daily

Tags:
0 shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *